تاریخچه برند لالیک – قسمت اول

لالیک برند

لالیک در گذر زمان

رنه لالیک از اغاز تا پایان

نام لالیک تداعی کننده درخشش جواهرات، شگفتی شفافیت و درخشندگی کریستال است. قبل از اینکه به یک نام تجاری تبدیل شود، نام مردی بود، هنرمندی نابغه، رنه ژول لالیک و وارثانش که در شعله خلاقیت او سهیم بودند.

از شما دعوت می کنیم برای تجربه داستان لالیک به پایین صفحه بروید…

رنه ژولز لالیک

۱۸۶۰ | تولد رنه لالیک


رنه لالیک در ای ان شامپین (Aÿ-en-Champagne) در منطقه مارین فرانسه به دنیا آمد. چند سال بعد، خانواده لالیک به پاریس نقل مکان کردند اما به گذراندن تعطیلات در ای (Aÿ) ادامه دادند. رنه لالیک در طول زندگی خود عمیقاً به زادگاهش وابسته بود.

۱۸۸۵ | اولین کارگاه آموزشی پاریس

پس از مرگ پدرش، رنه لالیک شاگرد صنعتگر و جواهرساز لوئیس آووک شد. در این زمان بود که او تکنیک‌های جواهرسازی را آموخت و در کلاس‌های École des Arts Décoratifs پاریس شرکت می‌کرد. سپس به انگلستان رفت و دو سال دیگر تحصیلات خود را ادامه داد.

در سال ۱۸۸۵، پس از به رسمیت شناختن یک طراح مستقل برای برخی از خانه های جواهرات بزرگ مانند Jacta، Cartier و Boucheron، رنه لالیک کارگاه جولز Destape جواهرساز در Place Gaillon در پاریس را به عهده گرفت.

از اولین طراحی های لالیک

“در آن زمان، من هیچ طراح جواهراتی را نمی شناختم و بالاخره، ما یکی داریم!”

آلفونس فوکه، جواهرساز برجسته پاریسی قرن نوزدهم

تمببر استفاده شده توسط لالیک

۱۸۸۸ | اولین زیور آلات با الهام از دوران باستان و ژاپن


در سال ۱۸۸۷، لالیک کسب و کار خود را در خیابان کواتر-سپتامبر راه اندازی کرد. در اوایل سال ۱۸۸۸ او اولین قطعات خود را از طلای ریز ساخته شده با الهام از دوران باستان و ژاپنی طراحی کرد و با گنجاندن مواد بدیع در قطعات خود سنت جواهرات سازی را شکست. در آن زمان، اصالت و خلاقیت به نفع سبک های آراسته و فاخر با فراوانی سنگ های قیمتی کنار گذاشته شده بود. لالیک تمام مواد مورد پسند خود را در قلب در قلب طراحی هایش جای میداد. او آنها را برای قدرت، نور و رنگشان انتخاب کرد، خواه گرانبها باشند یا نباشند. او طلا و سنگ های قیمتی را با سنگ های نیمه قیمتی، مروارید، عاج و شاخ، علاوه بر مینا و شیشه ترکیب کرد.

در سال ۱۸۸۸، رنه لالیک تمبر “RL” خود را ثبت کرد و قطعات منحصر به فرد ایجاد شده در کارگاه خود را با این حروف حکاکی کرد.

“او برای چندین سال منحصراً بر روی جواهرات ظریف، قطعات درخشان و پر جلوه که با الماس شکوه خیره کننده ای داشت، تمرکز کرد.”

هانری وور، جواهرساز، نویسنده و مجموعه دار فرانسوی

۱۸۹۰ | انتقال از جواهرات به مینا و شیشه

کار رنه لالیک محبوبیت گسترده ای پیدا کرده بود.

او اکنون سومین کارگاه خود را در خیابان ترز، شماره ۲۰ در پاریس افتتاح کرد. اولین آزمایش‌ها و طراحی‌های او با استفاده از شیشه به همین دوران بازمی‌گردد. لالیک قبلاً از مینا و شیشه در کنار طلا، عقیق، الماس، مروارید یا آمتیست برای تزئین جواهرات خود استفاده می کرد.

جواهری ساخته دست رنه لالیک
فروشگاه جواهرت لالیک

۱۹۰۰ | نمایشگاه جهانی پاریس


در دهه بعد، رنه لالیک شهرت خود را به دست آورد. او در مسابقات برنده شد، آثار خود را به نمایش گذاشت و جواهراتی را برای هنرمندان مشهوری مانند سارا برنهارت خلق کرد. تمایل او به “ایجاد چیزی که قبلاً دیده نشده بود” باعث شد تا او به عنوان “مخترع جواهرات مدرن” تحسین شود.

او سبک‌های جواهرات آن دوره را متحول کرد و مورد علاقه افراد برجسته اجتماعی قرار گرفت و مورد تحسین برجسته‌ترین جواهرسازان قرار گرفت. کار او توسط مجامع بزرگ سفارش داده شد و توسط ثروتمندان جهان جمع آوری شد.

بنابراین زمانی که رنه لالیک در نمایشگاه بزرگ سال ۱۹۰۰ در پاریس شرکت کرد، این نقطه اوج کار رنه لالیک به عنوان جواهرساز بود. در همان سال بود که او همچنین به عنوان افسر لژیون دونور فرانسه منصوب شد.

او جواهراتی را برای بازیگران زن برجسته طراحی و ساخت […] او به دنبال شکل‌ها و رنگ‌های خیره‌کننده و طرح‌های غیرمعمول برای تزئین سرپیچ شخصیت تئودورا بود.»

گوستاو جفروی، روزنامه‌نگار، منتقد هنری، مورخ و رمان‌نویس فرانسوی

۱۹۰۷ | شروع یک شراکت با فرانسوا کوتی


در سال ۱۹۰۵ رنه لالیک فروشگاهی را در میدان ۲۴، میدان وندوم افتتاح کرد، جایی که او نه تنها جواهرات خود، بلکه اشیاء شیشه‌ای ساخته شده در کارگاهش را در ملکش در کلرفونتین، نزدیک رامبویه، به نمایش گذاشت. فرانسوا کوتی، عطرساز، چنان تحت تأثیر طرح های رنه لالیک قرار گرفت که از او خواست تا استعداد خود را برای صنعت عطر به کار گیرد. همکاری آنها شروع شده بود! همکاری آنها با هم صنعت عطرسازی را متحول کرد و برای اولین بار ارائه عطرها را در بطری های جذاب با قیمت های مقرون به صرفه ممکن ساخت. از آن زمان به بعد، لالیک به طور فزاینده ای روی طراحی های بخش عطر کار کرد و در نهایت خود را به طور کامل وقف تکنیک های صنعتی بیشتر تولید شیشه کرد.

رنه لالیک، جواهرساز چیره دست هنر نو، قرار بود یک شیشه‌ساز استاد هنر دکو شود.

شیشه های عطر طراحی شده توسط لالیک
اولین کارخانه شیشه سازی لالیک

۱۹۲۲ | VERRERIE D’ALSACE تولید خود را آغاز کرد

رنه لالیک اکنون چندین سال خود را وقف شیشه‌سازی کرده بود. تلاش او برای یافتن مکانی مناسب برای تولید ظروف شیشه ای و نیروی کار واجد شرایط او را به آلزاس سوق داد. او کارخانه شیشه‌گری Verrerie d’Alsace را در Wingen-sur-Moder در آلزاس، در قلب منطقه‌ای با سنت قوی و تاریخی شیشه‌سازی تأسیس کرد. اکنون این تنها کارخانه لالیک در جهان است.

۱۹۲۵ | نمایشگاه بین المللی هنرهای مدرن صنعتی و تزئینی
رنه لالیک در پروژه های معماری متعددی شرکت کرد.

نمایشگاه بین‌المللی هنرهای مدرن صنعتی و تزئینی در پاریس در سال ۱۹۲۵ نقطه اوج حرفه رنه لالیک به عنوان شیشه‌ساز و پیروزی جنبش هنر دکو بود. تکنیک های او با شیشه باعث ایجاد سبکی شد که اساساً از طریق تضاد بین شیشه شفاف و مات بیان می شد. او گاهی اوقات یک پتینه یا مینا اضافه می کرد یا از شیشه های رنگی استفاده می کرد.

“شیشه یک ماده شگفت انگیز است.”

رنه لالیک، ۱۹۲۵

۱۹۲۹ | تزئین قطار اکسپرس CÔTE D’AZUR PULLMAN

وقتی تجمل در میان بود، نام رنه لالیک درست در کنارش بود. او غرق در کمیسیون شد و برخی از پروژه های طراحی داخلی در مقیاس بزرگ را انجام داد. رنه لالیک برای تزئین واگن‌های کوت دازور پولمن اکسپرس انتخاب شد.

واگن‌های کوت دازور پولمن اکسپرس
مهمانی در سالن کشتی تفریحی نورمندی

۱۹۳۵ | نصب بوش لوکس NORMANDIE


به رنه لالیک پروزه های برجسته ای سفارش داده شد. از جملهاین روزه ها میتوان به  تزیین سالن های مد لباس طراح معروف مدلین ویونه، طراحی درهای شیشه ای برای اقامتگاه شاهزاده یاسوهیکو آساکا در توکیو و ایجاد فواره ای که برای مدتی Galerie des Champs-Elysées , در پاریس را تزئین می کرد. او سپس در طراحی داخلی اتاق ناهار خوری وسیع و درجه یک کشتی لوکس Normandie شرکت کرد. او ستون های روشنایی و لوسترهای این غول دریا پیما را طراحی کرد.

سال ۱۹۳۵ همچنین سالی بود که رنه لالیک مغازه لالیک را در خیابان رویال ۱۱ در پاریس افتتاح کرد.

۱۹۴۵ | مرگ رنه لالیک


بعد ازز مرگ رنه لالیک پسرش مارک به عنوان رئیس این تجارت برگزیده شد. او قرار بود لالیک را وارد عصر بلور کند.

رنه لالیک

غم و اندوه ما برای از دست دادن یک دوست بسیار عزیز با غم عمیقی که همیشه باید احساس کنیم وقتی یک مرد بزرگ ما را ترک می کند، عمیق تر می شود. او در کنار بزرگ‌ترین نام‌های تمام دوران در تاریخ هنر ایستاده است و مهارت‌های شخصی و تخیل برجسته‌اش مورد تحسین نخبگان آینده قرار خواهد گرفت.»

کالوست گلبنکیان، تاجر و حامی هنر، ژوئیه ۱۹۴۵

منابع :

ترجمه شده توسط گروه عطر دُنا  (کپی با ذکر منبع بلا مانع میباشد)

دنیای لالیک

مقالات مرتبط 

تاریخچه برند لالیک – قسمت دوم

۱۵۵/۰۰۰ تومان۱/۵۵۰/۰۰۰ تومان
حراج!
۱۵۵/۴۰۰ تومان۱/۵۵۴/۰۰۰ تومان
حراج!
۱۵۳/۳۰۰ تومان۱/۵۳۳/۰۰۰ تومان

1 دیدگاه برای “تاریخچه برند لالیک – قسمت اول

  1. اشتراک ها: تاریخچه برند لالیک - قسمت دوم » فروشگاه عطر دُنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *